Vesivahinko voi muuttaa elämäsi

Riskikartoitus

Vesi- ja kosteusvahingon jälkeen rakennuksessa saattaa alkaa kasvaa vaarallista homekasvustoa. Siksi keittiöön on erityisen tärkeää tehdä 1PRO vuoto- ja kosteushälyttimen asennuksen yhteydessä myös huolellinen tarkistus ja kosteusmittaus.

Riskien minimoimiseksi jokaisessa yli 5 vuotta vanhassa keittiössä kannattaa tehdä huolellinen 1PRO vuoto- ja kosteustarkistus. 27 yksityiskohtaista kohtaa sisältävä tarkastusraportti on turva-alan asiantuntijoiden suunnittelema ja kehittämä tarkastus- ja raportointijärjestelmä, jonka avulla tarkistetaan keittiön vuoto- ja kosteusriskikohteiden kunto.

 

Tarkastus on vakuutusyhtiöiden vaatimusten mukainen

Taloyhtiön ja kiinteistön omistajan kannattaa teettää asennus alan ammattilaisella, joka käy läpi koko yksityiskohtaisen tarkastuksen. 27 osainen riskikartoitus selvittää muun muassa keittiön tilojen ja laitteiden putkiston liitoksia, kiinnityksiä ja mahdollisia vuotoja. Tarkastuskaava on tehty alan ammattilaisten sekä vakuutusyhtiöiden kehittämän järjestelmän ja tiukkojen vaatimusten mukaisesti. Samalla asiantuntija asentaa 1PRO vuotohälyttimen oikeaoppisesti.

Jos kohteessa on vanha putkisto, aiempia tapahtuneita vuotoja tai muita riskejä, ilmoitetaan asiasta tilaajalle. 1PRO tarkistus- ja asennusjärjestelmä sekä raportointi ovat 1PRO vuoto- ja kosteushälyttimen tavoin, Vakuutusyhtiöiden Keskusliiton testaamia ja hyväksymiä. Suoritetun tarkistuksen jälkeen vuoto- ja kosteusraportti voidaan toimittaa isännöitsijälle ja vakuutusyhtiölle maksualennuksien saamiseksi.

Mitä riskikartoitus sisältää?

Kaikissa asuinhuoneistoissa ja yrityksissä olisi viisasta tehdä seuraavat asiat:

  1. Astianpesukoneen poisto- ja tuloletkujen tarkistus
  2. Astianpesukoneen alatilan tarkistus ja kosteusmittaus
  3. Lavuaarin poisto- ja tuloputkien tarkistus
  4. Allaskaapin ja alatilan tarkistus ja kosteusmittaus
  5. 1PRO vuoto- ja kosteushälyttimen asennus
  6. 1PRO tarkastus- ja mittauspöytäkirjan tekeminen
  7. 1PRO raportin korjausehdotusten ja huomautuksien ilmoitus omistajalle, taloyhtiölle ja isännöitsijälle
  8. Vahinkotilanteen arviointi ja tulevien riskien minimointi

 

1PRO vuoto- ja kosteushälytin on Vakuutusyhtiöiden keskusliiton testaama, hyväksymä ja suosittelema laite, samoin kuin 1PRO tarkistus- ja asennusjärjestelmä sekä raportointi.

putkimies-mittausMonet vanhemmat astianpesukoneen letkut ja lavuaarin putkistot vuotavat usein huomaamatta astianpesukoneen tai kaapiston alle ja voivat aiheuttaa pahoja vesivahinkoja talon lattian sekä seinän runkoihin. Usein tilassa alkaa kasvaa vaarallista homekasvustoa.

Tästä syystä on erityisen tärkeää suorittaa huolellinen tarkistus ja kostemittaus, sekä 1PRO vuoto- ja kosteushälyttimen asennus. Asunnon omistaja, vuokralainen tai yritys, sekä vakuutus- ja taloyhtiöt haluavat minimoida kaikki riskit tekemällä tarkastuksen.

Markkinoiden parhaalle vuotohälyttimelle on tehty oma 1PRO tarkistus- ja asennusjärjestelmä, jossa tarkastukset ja asennus tehdään alan ammattilaisten sekä vakuutusyhtiöiden kehittämän järjestelmän ja tiukkojen vaatimusten mukaisesti. Jos kohteessa on vanha putkisto, aiempia tapahtuneita vuotoja tai muita riskejä, ilmoitetaan asiasta tilaajalle.

 

1PRO vuototarkistukset ja laiteasennukset tehdään huolellisesti ja asiantuntemuksella valtuutettujen 1PRO Putkimies-putkityöasennusyhtiöiden toimesta. 

Valtuutettu 1PRO-asentaja tarkistaa huolellisesti mm. keittiön ja tekee tarkistuksen perusteella 1PRO tarkistuspöytäkirjan. Samalla asentaja asentaa 1PRO vuoto- ja kosteushälyttimen.

Ota yhteyttä ja kysy tarjousta!

 

 

1PRO tarkistuspöytäkirja

Jokaisessa yli 5 vuotta vanhassa keittiössä kannattaa tehdä huolellinen 1PRO vuoto- ja kosteustarkistus riskien minimoimiseksi. Tämä 27 eri kohdan tarkastusraportti voidaan toimittaa isännöitsijälle ja vakuutusyhtiölle maksualennuksien saamiseksi.

Taloyhtiön ja kiinteistön omistajan kannattaa teettää asennus alan ammattilaisella. Tutustu alla olevaan tarkastuspöytäkirjaan ja huomaat, kuinka yksityiskohtainen tarkastus on.

1pro-tarkastuspöytäkirja