Vesivahinko voi muuttaa elämäsi

Tilastot ja vesivahinkojen aiheuttajat

Vesivahinkoja tapahtuu kotona ja yritysten tiloissa useista erilaisista syistä, eivätkä ne aina aiheudu käyttäjän virheellisestä toiminnasta

astianpesukone-vuotoSuurimpia yksittäisiä riskikohteita ovat astianpesukoneiden tekniset viat ja niiden tulo- ja likavesijohtojen sekä viemäriliitosten vuodot. Ikääntyessään astianpesukoneen letkut aiheuttavat herkästi vuotoja, joita tapahtuukin Suomessa keskimäärin noin 200 kertaa viikossa! Keittiön pesualtaiden ja niiden putkistojen vesi- ja viemärivuodot ovat todella yleisiä. Ne vuotavat keskimäärin 1-2 kertaa kymmenen vuoden aikana.

Myös tiski- tai pesualtaan putkisto, lämminvesivaraaja, päävesimittari ja sen sulku tai vesikiertoisen lattialämmityksen jakotukki ovat usein salakavalan ja vaikeasti huomattavan vuodon aiheuttajia.

Lähes jokaisella on tuttavapiirissään henkilö, jolle on tapahtunut astianpesukoneen aiheuttama vesivahinko. Hälyttävintä tilanteessa on vuotojen kasvussa oleva määrä, sillä viime vuosien aikana vuotojen määrään on tullut noin 25% vuosittainen kasvu.