Vesivahinko voi muuttaa elämäsi

Vesivahinko – valtava projekti

Kodissa tapahtuva vesivahinko voi sekoittaa koko perheen elämän jopa useaksi kuukaudeksi. Asunnossa työskentelevät remonttimiehet tai sijaisasunnossa asuminen häiritsevät perheen arkea ja jokapäiväistä toimintaa. Vesivuodoista aiheutuvat taloudelliset haitat voivat olla vieläkin pitkäkestoisempia.

Vuoto- ja kosteusvahinko voi syntyä huomaamattomasti

Vesivahinko-seinässäSalakavalat, pitkään kestäneet vuoto- ja kosteusvahingot ovat nykyään todella yleisiä. Suomessa on yhteensä noin 2.768 000 asuntoa ja 500.000 kesämökkiä, sekä noin 350.000 yrityksien käytössä olevaa tilaa, joissa on suuri riski vesivuodolle. Kerrostaloasunnoissa asuu 44 % väestöstä, eli noin 1.219 000 ihmistä. Yhdessä asunnossa sattunut vesivuoto voi aiheuttaa vahinkoa useita kerroksia alaspäin, jolloin tilanteesta kärsivät useat kotitaloudet, eikä ainoastaan vahingon aiheuttaja. Tästä syystä on hyvä suojata kerralla koko taloyhtiö, sillä tarkasta huolellisuudesta tai hyvistä vakuutuksistakaan huolimatta asuntosi vesivahinko voi syntyä esimerkiksi yläkerrassasi asuvan naapurin huolimattomuudesta. Tällöin myös sinä joudut kärsimään vahingon aiheuttamasta vahingosta.

 

Vuoto- ja kosteusvahinkoa ei aina korjata nopeastiVesivahinkomiehet

Vakavassa vesivahinkotapauksessa asunto tai yritystila voi olla poissa käytöstä jopa 2-3 kuukauden ajan. Remonttiryhmän löytö, vuotovesien poisto, poismuutto, purkaminen, kuivatus, homeeneston levitys, uudelleen rakentaminen, maalaaminen, takaisinmuutto… lista on lähes loputon. Vesivahinkojen korjaaminen on valtava projekti, josta seuraa harmia ja vaivaa jokaiselle osalliselle.

Vesivuodon tai kosteusvahingon aiheuttama kiinteistön korjaus kestää lähes aina useita viikkoja, hankalissa vuototapauksissa jopa useita kuukausia. Niiden korjaaminen on lähes aina erittäin työlästä, kallista ja paljon aikaa vievää.